Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Mus do kanapek z wątóbki wieprzowej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczny sposób na coś niebagatelnego do kanapki

Mus do kanapek z wątóbki wieprzowej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mus do kanapek z wątóbki wieprzowej

 

  • pół kilo wątróbki
  • cebula
  • kawałek pora
  • pęczek zielonej części selera
  • pieprz
  • sól
  • pół szkl wody lub bulionu

Sposób przygotowania:

Mus do kanapek z wątóbki wieprzowej
Wątróbkę kroimy w mniejsze kawałki, nakładamy na rozgrzaną patelnie, posypujemy pokrojoną w kostkę cebulę. Jak się delikatnie podrumieni zalewamy wodą, a najlepiej bulionem i dusimy pod przykryciem. Seler kroimy w kostkę i dodajemy do patelni. Doprawiamy pieprzem, solą i ziołami. Trzymamy jeszcze 5 minut na ogniu, aż mamy pewność, że wątróbka jest zrobiona. Całość przekładamy do blendera i miksujemy. Nakładamy do miseczki, jak wystygnie chowamy do lodówki. Smarujemy kanapki bez opamiętania ;)
Mus do kanapek z wątóbki wieprzowej
Na patelni podsmażamy wątóbkę z pokrojoną w kostkę cebulą Całość zalewamy wodą
Mus do kanapek z wątóbki wieprzowej
Wątróbkę doprawiamy i dokładamy seler do całości
Mus do kanapek z wątóbki wieprzowej
Przekładamy do blendera i miksujemy na gładką masę