kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Mus gruszkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Sezam wsypać na suchą, rozgrzaną patelnię, uprażyć. Jabłka i gruszki obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki.

Mus gruszkowy

Składniki:

Mus gruszkowy

 

  • sezam 2 łyżki
  • gruszki 2 szt
  • jabłka 2 szt
  • cukier 25 dag
  • cukier żelujący 2:1 op
  • esencja migdałowa

 

Sposób przygotowania:

Mus gruszkowy
Sezam wsypać na suchą, rozgrzaną patelnię, uprażyć.
Jabłka i gruszki obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić na kawałki.

Owoce wymieszać z cukrem żelującym, zmiksować lub przetrzeć.
Do musu dodać sezam, wymieszać.

Zimny mus przełożyć do dobrze wysterylizowanego słoika, schłodzić.
Przechowywać w lodówce.