akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Mus pomarańczowo-dyniowy z orzechami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Aromatyczny mus dyniowo- pomarańczowy posypany posiekanymi orzechami włoskimi. Palce lizać! Polecam.

Mus pomarańczowo-dyniowy z orzechami

Składniki:

Mus pomarańczowo-dyniowy z orzechami

 

  • 300 ml śmietanki kremówki 30%

 

 

  • 3 łyżki serka mascarpone

 

  • 200 g puree z dyni, np. domowej roboty

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mus pomarańczowo-dyniowy z orzechami
Śmietankę kremówkę ubić na sztywno, dodać miód, cynamon, serek mascarpone, puree z dyni, skórkę oraz sok z pomarańczy. Wszystko dobrze zmiksować mikserem.

Tak przygotowany mus dyniowo-pomarańczowy przełożyć do 4 szklanek/pucharków. Wierzch posypać posiekanymi orzechami. Podawać schłodzone.

Smacznego!