kuchenny świat

kuchenny świat

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Mus truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zapraszam na pyszny mus truskawkowy idealny do różnych placuszków, naleśników, racuchów lub do innych deserów.

Mus truskawkowy Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mus truskawkowy

 

Sposób przygotowania:

Mus truskawkowy
Truskawki myjemy i odsączamy z wody na sitku. Truskawki pozbawiamy szypułek a następnie kroimy w kosteczkę. Pokrojone truskawki przekładamy do kielicha blendera i dosypujemy cukier. Miksujemy tak długo aż uzyskamy gładką konsystencję. Gotowy mus truskawkowy przelewamy do innego naczynia. Podajemy schłodzony lub podgrzany.
Mus truskawkowy
Umyte truskawki kroimy w drobną kosteczkę
Mus truskawkowy
Do kielicha blendera wkładamy pokrojone truskawki
Mus truskawkowy
Miksujemy tak długo aż mus będzie gładki