margarytka

margarytka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 60]

Mus z białej czekolady i prażonymi migdałami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Lekki puszysty mus z białej czekolady,płatki migdałowe dodają chrupkości.Zjadając pierwszą łyżeczkę musu nie da rady mu się oprzeć jest taki pyszny oraz sycący.

Mus z białej czekolady i prażonymi migdałami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mus z białej czekolady i prażonymi migdałami

 

 

Sposób przygotowania:

Mus z białej czekolady i prażonymi migdałami
Śmietanę podgrzać na małym ogniu,następnie wsypać połamaną na kawałki czekoladę i mieszać aż się rozpuści.Schłodzić do temperatury pokojowej.Ubić pianę z białek,dodać do masy i wymieszać.Żelatynę wsypać do zimnego mleka.Jak spęcznieje podgrzać aż się rozpuści.Wlać do masy i ponownie wymieszać.Całość przelać do miseczek lub szerokich szklanek..Wstawić do lodówki na 30 minut. Płatki migdałowe prażyć na suchej gorącej patelni do zrumienienia,następnie przesypać na talerzyk do wystudzenia.Wystudzonymi płatkami posypać górę musu.
Mus z białej czekolady i prażonymi migdałami
w garneczku podgrzewamy śmietanę
Mus z białej czekolady i prażonymi migdałami
łamiemy czekoladę i wrzucamy do śmietany
Mus z białej czekolady i prażonymi migdałami
2 łyżki żelatyny zalewamy 4 łyżkami mleka,ubijamy pianę z białek
Mus z białej czekolady i prażonymi migdałami
na rozgrzanej patelni prażymy płatki migdałowe

Tagi:

czekolada