marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Mus z grejpfrutów z curacao.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Owoce umyć w bieżącej wodzie obrać,usunąć pestki i przetrzeć miąższ przez sitko,dodać pozostałe składniki.Nałożyć mus do pucharków.Schłodzić

Mus z grejpfrutów z curacao.

Składniki:

Mus z grejpfrutów z curacao.

 

  • 6-8 dużych czerwonych grejpfrutów,
  • 80 ml.likieru curacao,
  • 2-3 owoce granatu,
  • 1/2 szklanki cukru pudru.

Sposób przygotowania:

Mus z grejpfrutów z curacao.
Grejpfruty dokładnie umyć w bieżącej wodzie,obrać ze skór i osłonek,usuwając łyżeczką pestki.Przełożyć łyżką mus na miękkie sitko,podłożyć pod nie miskę i pałką przecierać miąższ na mus lub przełożyć do komory miksera. Zmiksować mus z cukrem pudrem i odmierzoną dozą likieru.Następnie przełożyć deser do sześciu wysokich pucharków,wstawić do lodówki na niecałą godzinę(ok.35 min.).Po wyjęciu podawać mus posypany pestkami z owocu granatu.