Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Mus z krewetek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

ekstrawagancki mus na party i nie tylko

Mus z krewetek

Składniki:

Mus z krewetek

 

  • 225 g twarożku
  • 2 szklanki pokrojonych krewetek
  • 1/4 szklanki posiekanej szalotki
  • 1 szklanka jogurtu
  • 1/2 szklanki zimnej wody
  • 1 paczuszka żelatyny

Sposób przygotowania:

Mus z krewetek
W misce dokładnie wymieszać ser, krewetki, szalotki i jogurt. Odstawić. W małym rondlu spryskać żelatynę wodą i rozpuścić na wolnym ogniu. Wmieszać w masę z krewetkami. Przelać do formy i chłodzić w lodówce co najmniej 8 godzin.

Tagi:

krewetki