szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

mus z pierników

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mus z pierników to naprawde inny rodzaj deseru, polecam

mus z pierników

Składniki:

mus z pierników

 

  • 300gram małych pierniczków bez polewy,
  • pół szklanki soku jabłkowego
  • łyżeczka startej skórki pomarańczowje
  • 300 gram kremówki

 

Sposób przygotowania:

mus z pierników
Pierniki połamać na kawałki. Zalać sokiem jabłkowym, przykryć i odstwić na 20 minut.Rozmoczone ciastka rozgnieść bardzo dokładnie widelcem na miazgę, dodać skórkę z pomarańczy.Śmietankę ubić na sztywno mikserem(trzeba bardzo dobrze ubić, w przeciwnym razie mus będzie zbyt rzadki) i dodać do pierników.Mus najlepiej schłodzić w lodówce przez ok 2 godziny.

Tagi:

beza bezy