broman

broman

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Mus z pomarańczy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Delikatny pomarańczowy deser.

Mus z pomarańczy

Składniki:

Mus z pomarańczy

 

  • 4 pomarańcze
  • szklanka soku pomarańczowego
  • szklanka naturalnego jogurtu
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 4 łyżeczki cukru
  • cukier waniliowy
  • listki melisy

Sposób przygotowania:

Mus z pomarańczy
Pomarańcze sparzyć, obrać zesterem na cienkie wiórki. Cukier i 6 łyżek wody zagotować, aż się cukier rozpuści. Do syropu dodać skórkę z pomarańczy. Gotować 10 minut. Syrop wystudzić. Jogurt ubić z sokiem i chłodnym syropem z pomarańczy. Dodać cukier waniliowy i żelatyne. Gotowy mus wlać do salaterek i wstawić na 4 godziny do lodówki. Pomarańcze podzielić na cżąstki. Deser wyjąć na talerze. Obłożyć plasterkami pomarańczy i listkami melisy.