oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Mus z rabarbaru.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podawać przybrany drobnymi ciasteczkami lub też bitą śmietaną i smazonymi owocami.

Mus z rabarbaru.

Składniki:

Mus z rabarbaru.

 

 

Sposób przygotowania:

Mus z rabarbaru.
Rabarbar dokładnie umyć, pokroić na kawałki nie obierając, rozgotować w małej ilości wody pod przykryciem, przetrzeć, dodać część cukru. Białka ubić na sztywną pianę z pozostałym cukrem. Żelatynę namoczyć, rozpuścić w małej ilości gorącej wody, zagotować. Do przecieru z rabarbaru wlać rozpuszczoną żelatynę, dodać pianę, ubijać do momenty, aż masa zacznie się lekko zestalać. Mus przełożyć do salaterki, kompotierek lub pucharków i zastudzic ;)