montajka

montajka

Szef Kuchni
[Przepisów: 49]

Musli yogurtowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przepis z czasów pracy w kuchni. Gotowaliśmy m. in. dla przedszkoli.

Musli yogurtowe

Składniki:

Musli yogurtowe

 

  • 100 g mieszanki musli (płatki zbożowe, owsiane, kukurydziane, suszone owoce)
  • 1 banan
  • 1/2 jabłka
  • 300 ml yogurtu naturalnego
  • 100 ml mleka
  • 30 g cukru ale lepiej skosztować i dać wedle smaku

Sposób przygotowania:

Musli yogurtowe
Do miski wsypać mieszankę musli dodać pokrojone w kostkę banan i jabłko. Dodać yogurt, mleko oraz cukier. Wymieszać. Odstawić do lodówki na około 30 min. Po tym czasie spożyć.