Jesteśmy tym co jemy

Jesteśmy tym co jemy

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Muszle nadziane chili

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Muszle smakują na ciepło i na zimno, jako obiad a także przystawka

Muszle nadziane chili

Składniki:

Muszle nadziane chili

 

  • 1/2 opakowania makaronu muszle
  • porcja wegetariańskiego chili
  • ( http://www.gotujmy.pl/wegetarianskie-chili,przepisy,185126.html )
  • 200 g przecieru pomidorowego
  • 1/2 szlanki wody lub bulionu
  • kilka kropel Tabasco
  • 1/2 łyżeczki bazylii suszonej
  • sól do smaku
  • posiekana natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Muszle nadziane chili
Makaron gotujemy al dente i nadziewamy wcześniej przygotowanym chilli. ( http://gotujmy.pl/wegetarianskie-chili,przepisy,185126.html )



Do rondla wlewamy przecier i wodę, doprawiamy i chwilę gotujemy. Wylewamy połowę sosu do naczynia żaroodpornego, następnie układamy nadziane muszle i polewamy pozostałym sosem.



Piec w 180 stopniach przez 10 - 15 minut.



Smacznego :)

Tagi:

makaron