angel35

angel35

Szef Kuchni
[Przepisów: 46]

Muszle z nadzieniem szpinakowym

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Muszle z nadzieniem szpinakowym z dodatkiem sera typu feta...

Muszle z  nadzieniem szpinakowym

Składniki:

Muszle z nadzieniem szpinakowym

 

  • typu feta, -puszka pomidorów krojonych, -ok.200g tartego żółtego sera, -sól,pieprz, zioła do smaku

Sposób przygotowania:

Muszle z nadzieniem szpinakowym
Makaron ugotowac al dente,a nastepnie każda sztukę rozłożyc na płaskiej powierzchni. Na patelni podgrzac masło, wrzucic rozdrobniony szpinak i wcisnąc czosnek,podgrzewac.Następnie ser feta rozdrobnic widelcem, a pózniej dodac do szpinaku i wymieszac aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Doprawic do smaku. Pomidory wymieszac z oliwą,czosnek rozdrobnic, dodac przyprawy i całosc chwilke podsmażyc, i wyłożyc do naczynia żaroodpornego. Łyzeczką napełniac makaron nadzieniem szpinakowym.Układac na sosie pomidorowym w naczyniu żaroodpornym. Całośc posypac zółtym serem. Przykryc i piec w piekarniku nagrzanym do 180stopni przez około 15-20 minut