aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Muszle zapiekane z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pierwszy raz robiłam takie muszle i muszę powiedzieć że danie bardzo ciekawe. Farsz jest pieczarkowy, następnym razem spróbuję z farszem mięsnym.

Muszle zapiekane z pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muszle zapiekane z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Muszle zapiekane z pieczarkami
Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę. Wrzucamy na patelnię i smażymy około 5 minut. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Dodajemy do cebuli. Przyprawiamy solą, pieprzem i Kucharkiem. Smażymy, aż woda z pieczarek odparuje. Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy. Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną. Do każdej muszli wkładamy porcję farszu i układamy je w naczyniu. Na wierzch układamy po kawałku sera żółtego. Naczynie przykrywamy pokrywką i wkładamy na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 C. Podajemy na ciepło.
Muszle zapiekane z pieczarkami
Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę. Wrzucamy na patelnię i smażymy około 5 minut. Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Dodajemy do cebuli. Przyprawiamy solą, pieprzem i Kucharkiem.
Muszle zapiekane z pieczarkami
Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy i studzimy.
Muszle zapiekane z pieczarkami
Do każdej muszli wkładamy porcję farszu i układamy je w naczyniu.
Muszle zapiekane z pieczarkami
Na wierzch układamy po kawałku sera żółtego. Zapiekamy 20 minut w 180C.

Tagi:

makaron sery ser