luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Musztardowa karkówka z warzywami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Aromatyczna karkówka w niewielkiej ilości przypraw.

Musztardowa karkówka z warzywami

Składniki:

Musztardowa karkówka z warzywami

 

  • 600 gr karkówki
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • 4-5 pieczarek
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 1 łyżka natki selera
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • kilka łyżeczek musztardy
  • sól
  • pieprz
  • tłuszcz do smażenia
  • 1 łyżka mąki

 

Sposób przygotowania:

Musztardowa karkówka z warzywami
Karkówkę pokroić na plastry i rozbić trochę młotkiem, po czym z obu stron posmarować cienko musztardą i odstawić na ok 2 godziny. Marchewkę pokroić w słupki i włożyć na dno naczynia do duszenia. cebulę i pieczarki pokroić .. Mięso przyrumienić na średnim ogniu z obu stron, ułożyć na marchewce. na ten sam tłuszcz wrzucić pieczarki cebulkę i czosnek, również przyrumienić i przykryć mięso, na patelnię wlać trochę wody i przepłukać, wlać do duszenia. Dodać pokrojony seler i natkę pietruszki i dusić ok 20 min na wolnym ogniu do miękkości marchewki.