mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Musztardowe klopsiki ze spaghetti

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Są łatwe do przyrządzenia i będą smakować całej rodzinie:)

Musztardowe klopsiki ze spaghetti Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Musztardowe klopsiki ze spaghetti

 

  • 300 g spaghetti
  • 1 łyżka oliwy
  • mielonego, jajko, 1/2 cebulki posiekanej, 2 łyżeczki musztardy francuskiej, sól, pieprz, bułka tarta)
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki gruboziarnistej musztardy
  • 300 ml bulionu drobiowego
  • 3 łyżki śmietany
  • 4 cebulki dymki
  • szczypiorek

Sposób przygotowania:

Musztardowe klopsiki ze spaghetti
Klopsiki: Wszystkie składniki na klopsiki umieszczam w misce i dokładnie mieszam. Z masy lepię niewielkie kuleczki. Spaghetti gotuję w osolonej wodzie al dente, odcedzam. Oliwę rozgrzewam w rondlu, wkładam kotleciki i smażę aż będą brązowe ze wszystkich stron. Dodaję miód, bulion i musztardę. Doprowadzam do wrzenia, zmniejszam ogień i gotuję ok. 5 minut. Wtedy dodaję śmietanę, posiekaną cebulkę i doprowadzam do zagotowania. Makaron wykładam na talerze, podaję z pulpecikami w sosie. Posypuję danie posiekanym szczypiorkiem.
Musztardowe klopsiki ze spaghetti
Do mięsa mielonego dodaję przyprawy, cebulkę i wyrabiam
Musztardowe klopsiki ze spaghetti
Z wyrobionego mięsa lepię niewielkie kuleczki
Musztardowe klopsiki ze spaghetti
Obsmażam kuleczki na patelni na oleju na brązowo
Musztardowe klopsiki ze spaghetti
Mięsne kuleczki duszę w sosie śmietanowo-musztardowym