Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1105]

Musztardowe żeberka pieczone z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Doskonały pomysł na obiad - zamarynowane w musztardzie żeberka upieczone z warzywami - buraczkami, ziemniakami itp.

Musztardowe żeberka pieczone z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Musztardowe żeberka pieczone z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Musztardowe żeberka pieczone z warzywami
Ziemniaki, buraki, cebulę i czosnek obrać i pokroić na mniejsze części. Skropić oliwą, oprószyć solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Wymieszać razem.

Do miseczki wlać oliwę, dodać musztardę, sos sojowy, przyprawę w płynie, pieprz, sól, zioła prowansalskie. Dokładnie wymieszać. Żeberka obtoczyć w powstałej marynacie i pozostawić przez 2 godziny w lodówce.

Wraz z warzywami przełożyć na blaszkę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec aż wszytko będzie miękkie. Wyjąć i podawać.
Musztardowe żeberka pieczone z warzywami
Warzywa wymieszać z oliwą solą pieprzem i ziołami.
Musztardowe żeberka pieczone z warzywami
Do miseczki wlać wszystkie przyprawy do marynaty.
Musztardowe żeberka pieczone z warzywami
Składniki marynaty dokładnie ze sobą wymieszać.
Musztardowe żeberka pieczone z warzywami
Mięso i warzywa ułożyć na blaszce i upiec.