Na szybko i smacznie

A.B. - Przepis na: Na szybko i smacznie offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 258
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Na szybko i smacznie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

przystawka zawsze troszkę zajmie gości,a my mamy czas na ewentualne opóźnienie w kuchni czy makijażu


trudność: łatwe
czas:

Na szybko i smacznie - SKŁADNIKI:

  • kapusta pekińska
  • jabłko
  • groszek ptysiowy
  • sos tatarski
  • musztarda miodowa
  • jogurt naturalny
  • Na kuleczki mięsne:
  • ok.0,5 kg mięsa mielonego drobiowego
  • wegeta
  • pieprz kolorowy świeżo mielony
  • tarta drobno marchewka
  • bułka tarta
  • jajko
  • olej do smażenia

Na szybko i smacznie - PRZYGOTOWANIE:

Ze składników na mięsne kuleczki robimy masę o spójnej konsystencji.Wilgotnymi rękoma formujemy kuki wielkości włoskiego orzecha i smażymy na średnim ogniu.Studzimy.
Kapustę pekinkę szatkujemy drobno,dodajemy starte jabłko,z sosu tatarskiego, musztardy(1 łyżeczka) i odrobiny jogurtu robimy sos do sałatki.Wszystkie składniki łączymy,posypujemy groszkiem ptysiowym i całość obkładamy mięsnymi kuleczkami.
Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Na szybko i smacznie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Muffiny cytrynowe z rodzynkami Muffiny śmietankowe z borówkami Pstrąg po koziegłowsku
Pieczarki w cieście naleśnikowym Udka masala z pieczonymi ziemniaczkami Naleśniki z twarożkiem, malinami i borówkami
Pasta z tuńczyka Gulasz warzywny z makaronem Sałatka pomidorowa z mozzarellą i sosem czosnkowym
Tymiankowa potrawka warzywna z cukinią i pekinką Ryż z jabłkami, wanilią i sosem borówkowo-miętowym Chrupiące placuszki ryżowe

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane