Na szybko i smacznie

A.B. offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 258
zdjęcia: 1 z 1
Na szybko i smacznie
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

przystawka zawsze troszkę zajmie gości,a my mamy czas na ewentualne opóźnienie w kuchni czy makijażu


trudność: łatwe
czas:

Na szybko i smacznie - SKŁADNIKI:

  • kapusta pekińska
  • jabłko
  • groszek ptysiowy
  • sos tatarski
  • musztarda miodowa
  • jogurt naturalny
  • Na kuleczki mięsne:
  • ok.0,5 kg mięsa mielonego drobiowego
  • wegeta
  • pieprz kolorowy świeżo mielony
  • tarta drobno marchewka
  • bułka tarta
  • jajko
  • olej do smażenia

Na szybko i smacznie - PRZYGOTOWANIE:

Ze składników na mięsne kuleczki robimy masę o spójnej konsystencji.Wilgotnymi rękoma formujemy kuki wielkości włoskiego orzecha i smażymy na średnim ogniu.Studzimy.
Kapustę pekinkę szatkujemy drobno,dodajemy starte jabłko,z sosu tatarskiego, musztardy(1 łyżeczka) i odrobiny jogurtu robimy sos do sałatki.Wszystkie składniki łączymy,posypujemy groszkiem ptysiowym i całość obkładamy mięsnymi kuleczkami.
Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Na szybko i smacznie  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Szybkie i smaczne
Sałata z jajkiem i grzankami w sosie czosnkowym Sos grzybowy z kurek Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami
Pieczarki z kiełbasą w sosie śmietanowym Placki dyniowo ziemniaczane Wołowina z domową harissą
Naleśniki z koprem i pieczarkami Szybkie danie na śniadanie Szaszłyki wieprzowe
Smażone ziemniaczane kulki Paszteciki z kapustą i grzybami Tosty z patelni

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane