mr19871

mr19871

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 67]

Nadwiślańskie szaszłyki rybne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szaszłyki rybne zamiast piersi z kurczaka bądż innego mięsa.Naprawdę warte spróbowania.

Nadwiślańskie szaszłyki rybne

Składniki:

Nadwiślańskie szaszłyki rybne

 

  • 50 dag filetów rybnych
  • 15 dag cebuli
  • 40 dag słoniny
  • 3 kawałki papryki konserwowej lub świeżej
  • olej do smażenia,
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Nadwiślańskie szaszłyki rybne
Rybę pokroić w grubą kostkę i zbić lekko tłuczkiem każdy kawałek. Słoninę pokroić w cienkie plastry, cebule w talarki a paprykę. Całość oprószyć solą i pieprzem(można także użyć innej przyprawy.np. do ryb)Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu i odrazu podawać.np. z ryżem na sypko ugotowanym czy surówką z jarzyn.Zamiast smażenia możemy wszytsko nabić na patyki do szaszłyków i upiec na grilu układając na foli aluminiowej aby ryba się nie rozpała.Smacznego.

Tagi:

filety rybne