Nencja

Nencja

Szef Kuchni
[Przepisów: 33]

Nadziana pieczona papryka z kaszą jaglana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Dla wegan można pominąć szynkę i zastąpić ją tofu - mi się akurat skończyło. :) Bez jajek, bez mleka, dietetycznie i pysznie

Nadziana pieczona papryka z kaszą jaglana

Składniki:

Nadziana pieczona papryka z kaszą jaglana

 

Sposób przygotowania:

Nadziana pieczona papryka z kaszą jaglana
Paprykę myjemy przekrawamy na pół i wydrążamy gniazda. Kaszę gotujemy wg przepisu na opakowaniu z dodatkiem łyżeczki sosu sojowego oraz curry. Pomidory wyciagamy z zalewy drobno kroimy, w miseczce łączymy je z pokrojona drobno szynką. Dodajemy posiekaną natkę ok. łyzki oraz pokrojoną drobno cebulkę. Wsypujemy gotową kaszę, solimy i sypiemy pieprz do smaku. Mieszamy dokładnie. Paprykę układamy w naczyniu żaroodpornym, smarujemy obie części w środku olejem i nakładamy farsz. Tak przygotowane papryki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st i pieczemy około 30 min.