Nadziana rzodkiewka

Jesteśmy tym co jemy - Przepis na: Nadziana rzodkiewka offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 116
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Nadziana rzodkiewka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Zapraszam na szybką i zdrową wiosenną przekąskę :)


trudność: łatwe
czas:

Nadziana rzodkiewka - SKŁADNIKI:

  • 10 rzodkiewek
  • serek Bieluch lekki
  • 3-4 gałązki szczypiorku
  • 3-4 duże świeże listki bazylii
  • sól i pieprz do smaku

Nadziana rzodkiewka - PRZYGOTOWANIE:

Rzodkiewkę, szczypiorek i bazylię dokładnie myjemy i osuszamy.



Przekrawamy rzodkiewkę zaraz przy natce, odwracamy i delikatnie odcinamy skórkę (aby rzodkiewka stała stabilnie), następnie małą łyżeczką wydrążamy środek.



Do serka dodajemy posiekany szczypiorek, bazylię i resztki z rzodkiewki, doprawiamy i mieszamy.



Przygotowanym serkiem nadziewamy wydrążone rzodkiewki.



Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Nadziana rzodkiewka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Desery i przekąski dla dzieci
Muffiny cytrynowe z rodzynkami Muffiny śmietankowe z borówkami Sernik brzoskwiniowy z winogronami
Drożdżówki z jagodami i serem Przekąska z cukinią Budyniowa rozkosz z czereśnią
Biscotti ze śliwkami Budyń z borówkami na deser Budyń czekoladowy z kolorową posypką
Babeczki z kalifornijską śliwką Babeczki z owsianką i owocami Babeczki z borówkami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane