Nadziana rzodkiewka

Jesteśmy tym co jemy - Przepis na: Nadziana rzodkiewka offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 116
zdjęcia: 1 z 3 Strzałka
Nadziana rzodkiewka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Zapraszam na szybką i zdrową wiosenną przekąskę :)


trudność: łatwe
czas:

Nadziana rzodkiewka - SKŁADNIKI:

  • 10 rzodkiewek
  • serek Bieluch lekki
  • 3-4 gałązki szczypiorku
  • 3-4 duże świeże listki bazylii
  • sól i pieprz do smaku

Nadziana rzodkiewka - PRZYGOTOWANIE:

Rzodkiewkę, szczypiorek i bazylię dokładnie myjemy i osuszamy.



Przekrawamy rzodkiewkę zaraz przy natce, odwracamy i delikatnie odcinamy skórkę (aby rzodkiewka stała stabilnie), następnie małą łyżeczką wydrążamy środek.



Do serka dodajemy posiekany szczypiorek, bazylię i resztki z rzodkiewki, doprawiamy i mieszamy.



Przygotowanym serkiem nadziewamy wydrążone rzodkiewki.



Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Nadziana rzodkiewka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Desery i przekąski dla dzieci
Rogaliki z dżemem aroniowym Trójkolorowy ryż preparowany Kakaowo-jabłkowe muffinki z cynamonem
Kruche babeczki z bitą śmietaną i z dżemem Jagielnik, czyli sernik z musem śliwkowym Warkocze pełne malin na maślance i oleju
Zwijane bułeczki z marmoladą Domowy kisiel ze świeżych malin Babka z kokosem
Bardzo smaczne muffinki czekoladowe Crema Catalana (krem kataloński) Ciasteczka maślane

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane