Nadziana rzodkiewka

Jesteśmy tym co jemy

Mistrz Kuchni
Przepisy: 116
zdjęcia: 1 z 3
Nadziana rzodkiewka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Zapraszam na szybką i zdrową wiosenną przekąskę :)


trudność: łatwe
czas:

Nadziana rzodkiewka - SKŁADNIKI:

  • 10 rzodkiewek
  • serek Bieluch lekki
  • 3-4 gałązki szczypiorku
  • 3-4 duże świeże listki bazylii
  • sól i pieprz do smaku

Nadziana rzodkiewka - PRZYGOTOWANIE:

Rzodkiewkę, szczypiorek i bazylię dokładnie myjemy i osuszamy.



Przekrawamy rzodkiewkę zaraz przy natce, odwracamy i delikatnie odcinamy skórkę (aby rzodkiewka stała stabilnie), następnie małą łyżeczką wydrążamy środek.



Do serka dodajemy posiekany szczypiorek, bazylię i resztki z rzodkiewki, doprawiamy i mieszamy.



Przygotowanym serkiem nadziewamy wydrążone rzodkiewki.



Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Nadziana rzodkiewka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Desery i przekąski dla dzieci
Ciasteczka zezowate sowy Herbaciane naleśniki Domowe kokosanki
Babeczki orkiszowo - marchewkowe  Kasza jaglana z mascarpone i jagodami Biało-różowy tort dla dziewczynki
Przepyszne rogaliki z dżemem z cytryn  Naleśniki z serem  Herbaciana panna cotta z sosem jagodowym
Domowy budyń kokosowy Mini serniczki kokosowe Walentynkowe ciasteczka orkiszowo - cytrynowe

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane