2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1493]

Nadziany filecik drobiowy

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Tak nadziewane kotlety są aromatyczne i soczyste...polecam

Nadziany filecik drobiowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Nadziany filecik drobiowy

 

  • 1 pierś z kurczaka podwójna
  • 4 plastry szynki gotowanej
  • 4 plastry salami pepperoni
  • 4 plastry sera edamskiego
  • 1 łyżeczka przyprawy gyros
  • sól do smaku

 

 

  • Dodatkowo:
  • Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Nadziany filecik drobiowy
Mięso myjemy dzielimy na cztery kotlety rozbijamy delikatnie oprószamy przyprawą gyros oraz szczyptą soli ,następnie na każdym filecie układamy po plasterku szynki salami pepperoni i plasterku sera żółtego,zawijamy roladki.



Panierka : Płatki kukurydziane rozgniatamy na drobno mieszamy z bułką tartą i panierujemy zawinięte roladki najpierw w mące następnie w rozkłóconym jajku a na koniec w kukurydzianej panierce i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej ze stron na rumiano.

Podawać z pieczonymi lub gotowanymi ziemniaczkami i bukietem surówek.
Nadziany filecik drobiowy
dzielimy filet na porcje rozbijamy i oprószamy przyprawą
Nadziany filecik drobiowy
następnie układamy po plasterku szynki i pepperoni
Nadziany filecik drobiowy
na koniec po plasterku sera zawijamy i panierujemy w mące
Nadziany filecik drobiowy
a następnie w jajku i w panierce bułkowo-kukurydzinej i smażymy