Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Nadzienie degestańskie I

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pierogi z tym farszem można polać śmietaną.

Nadzienie degestańskie I

Składniki:

Nadzienie degestańskie I

 

 

Sposób przygotowania:

Nadzienie degestańskie I
Botwinkę umyć i wrzucić do wrzątku, obgotować przez 2 minuty
osączyć, drobno pokroić. Cebule obrać, drobniutko posiekać i zeszklić na maśle, dodać botwinkę i razem jeszcze chwilkę smażyć. Ostudzić, dodać jajko, sól, pieprz i drobno posiekane orzechy. Na końcu posypać kolendrą i pietruszką. Wszystko dokładnie wymieszać. Farszem nadziewać pierogi. Ugotowane można polać masłem.

Tagi:

jajko jajka