Nadzienie do indyka

Nadzienia « poprzedni | następny »
mysza13k - Przepis na: Nadzienie do indyka offline

Starszy Kucharz
Przepisy: 48
Nadzienie do indyka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 4

To wymysl mojej tesciowej...dobry:)))


trudność: łatwe
czas:

Nadzienie do indyka - SKŁADNIKI:

  • ususzona chalka
  • mleko
  • peczek pietruszki zielonej
  • watrobki drobiowe
  • jajko
  • syrop z zielonych orzechow
  • sol
  • pieprz
  • posiekane orzechy

Nadzienie do indyka - PRZYGOTOWANIE:

Chalke namoczyc w mleku.Watrobki posiekac drobno dodac jajko i odcisnieta chalke.Posiekac drobno pietruche i dodac do masy,starannie wymieszac skropic orzechowym syropem doprawic sola i pieprzem,dodac posiekane wloskie orzechy .Wymieszac nadziewac indyka,


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Nadzienie do indyka (strona 1 z 1)  
eli_555

eli_555
offline

2010-03-09 13:53
Takim farszem można nadziać też inny drób,na przykład kurczaka.5 i do ulubionych.
Skomentuj
Oceń:
0
góralka

góralka
offline

2010-03-09 16:07
Farsz rewelacja! Podobnym faszeruję kurczaka, tylko z bułką pszenną. 5!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Nadzienia
Kalarepa Eli faszerowana krupniokiem Jajka Eli faszerowane awokado Naleśniki z białym serem, miodem i bakaliami
Naleśniki ze szpinakiem Pasta z makreli i marchwi Farsz z kapusty do pierogów, kapuśniaczków
Mincemeat Pasta twarogowo-porowo-jajeczna Farsz z kapusty do pierogów lub krokietów.
Śliwkowo - korzenne nadzienie do piernika Krem daktylowy z kakao Farsz do krokietów lub pieczonych pierożków

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane