Pojemsobie

Pojemsobie

Szef Kuchni
[Przepisów: 33]

Nadzienie do kurczaka z wątróbką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mam kurczaka i co dalej?

Nadzienie do kurczaka z wątróbką

Składniki:

Nadzienie do kurczaka z wątróbką

  • 2 małe czerstwe bułki
  • 1 szk. mleka
  • 2-3 łyżki masła lub margaryny
  • 2-3 jajka
  • 10 dkg wątroby drobiowej
  • 1-2 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz, 2-4 łyżki drobno posiekanej pietruszki

Sposób przygotowania:

Nadzienie do kurczaka z wątróbką

Bułki namoczyć w mleku, odcisnąć. Wątrobę umyć i zemleć z odciśniętą bułką. Oddzielić żółtko od białka. Część masy utrzeć z żółtkami i dodać do pozostałej zmielonej masy, dodać bułkę tartą, doprawić do smaku i na końcu ubić piankę z pozostałych białek i pietruszki.