BĄBELEK85

BĄBELEK85

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 186]

Nadziewana bagietka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Taka przekąska wspaniale sprawdzi na każdym domowym przyjęciu. Mini kanapeczki najlepiej smakuja ciepłe.

Nadziewana bagietka

Składniki:

Nadziewana bagietka

 

  • pszenna bagietka
  • dymka
  • ogórek kiszony
  • 3 kawałki papryki marynowanej
  • 5 plasterków szynki
  • 3 plastry sera żółtego
  • sól i pieprz
  • olej

 

  • sos:
  • majonez 1 łyżka
  • keczup 1 łyżka
  • 1/2 łyżeczki przyprawy do pizzy

Sposób przygotowania:

Nadziewana bagietka
Z bagietki wydrążam środek. Składniki sosu mieszam i za pomocą łyżeczki smaruję bagietkę w środku. By ułatwić sobie zadanie bagietke mozna przeciąć na pół. Cebulkę kroję w drobną kosteczkę i podsmażam chwilę na odrobinie oleju, Dodaję pokrojoną w kostkę szynkę, ogórka i paprykę. Smażę około 5 minut. Na koniec dodaję pokrojony w kostkę ser, posiekany szczypiorek i wydrążony wcześniej miąższ z bagietki. Doprawiam solą i pieprzem. Za pomocą łyżeczki nadziewam bagietkę. Każdy kawałek bagietki zawijam w folię aluminiowa i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 st C , na około 10 minut.