paulinka22

paulinka22

Starszy Kucharz
[Przepisów: 62]

Nadziewana rolada z indyka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Roladki indycze wyśmienicie smakują z pieczonymi w piekarniku ziemniaczkami. Dodatkowo jest to dosyć tani pomysł na obiad.

Nadziewana rolada z indyka

Składniki:

Nadziewana rolada z indyka

 

  • 50 dag filetu z indyka,
  • 1 pietruszka,
  • 2 marchewki,
  • 4 plastry żółtego sera,
  • pieprz mielony,
  • przyprawa do kurczaka,
  • przyprawa uniwersalna,
  • sok wyciśnięty z 1 cytryny,
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Nadziewana rolada z indyka
Filety z indyka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy je na 4 kotlety i dość cienko rozbijamy za pomocą tłuczka. Oprószamy pieprzem (najlepszy jest pieprz świeżo zmielony) i przyprawą uniwersalną. Pietruszkę i marchewki ścieramy na tarce na wiórki i skrapiamy sokiem z cytryny. Na każdym rozbitym kawałku fileta kładziemy po plasterku sera i marchewkę z pietruszką. zwijamy w roladki, spinamy wykałaczką i oprószamy przyprawą do kurczaka. Wszystko smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto.