Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Nadziewana wołowina

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Mięso umyć, osuszyć, naciąć w nim wzdłuż kilka kieszeni i natrzeć przyprawami...

Nadziewana wołowina

Składniki:

Nadziewana wołowina

 

  • 1,5 kg wołowiny bez kości
  • sól
  • pieprz
  • majeranek

 

  • Nadzienie:

 

Sposób przygotowania:

Nadziewana wołowina
Mięso umyć, osuszyć, naciąć w nim wzdłuż kilka kieszeni i natrzeć przyprawami. Pieczarki, cebulę, paprykę, ogórki oraz boczek pokroić w drobną kostkę, wymieszać z jajkiem i przyprawić. Nadzieniem napełnić kieszenie. Mięso obwiązać nicią kuchenną i upiec, podlewając wodą. Z upieczonego mięsa zdjąć nici i pokroić go w plastry. Ułożyć na półmisku i udekorować. Podawać z ziemniakami piure i zieloną sałatą.