jovi

jovi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 436]

Nadziewane bułeczki

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Nadziewany Yorkshire pudding - coś naprawdę pysznego i szybkiego w przygotowaniu dla mieszkańców Wysp:)

Nadziewane bułeczki

Składniki:

Nadziewane bułeczki

 

  • 6 sztuk mrożonego Yorkshire Pudding (lub zwykłe kajzerki)
  • 1 mała cebula
  • ok 15 dag bekonu
  • ok 4-5 pieczarek
  • ok 10-15 dag sera żółtego
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Nadziewane bułeczki
Yorkshire Pudding wyciągnąć z opakowania i ułożyć na blaszce. (W przypadku kajzerek wydrążyć środek i również ułożyć w formie). Cebulę, pieczarki i bekon pokroić w kosteczkę. Najpierw na rozgrzany olej wrzucić bekon i podsmażyć. Kiedy bekon się zrumieni dodać cebulę i pieczarki, a następnie przyprawić solą i pieprzem do smaku. Wysmażyć. Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180-200 C. Pudding lub bułeczki napełnić wysmażonym, niekoniecznie zimnym farszem, posypać obficie żółtym serem, włożyć do piekarnika i zapiekać. W przypadku Puddingu zapiekać tylko kilka minut (4-5 minut), aż pudding (czy bułeczki) się zrumieni, a ser roztopi.