agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

nadziewane ciasto francuskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

przepyszna ekspresowa przekąska na ciepło

nadziewane ciasto francuskie

Składniki:

nadziewane ciasto francuskie

 

  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • pomidory koktaljowe ok 10 szt
  • brokuł
  • ser kozi ok 150 g

Sposób przygotowania:

nadziewane ciasto francuskie
ciasto francuskie bardzo trudno się robi, proponuję więc użycie gotowego. Ciasto wykładamy na blaszkę do pieczenia. robimy w cieście zagłębienia ( najlepiej palcem) do środka wkładamy po kawałeczka sera koziego. ( mozna uzyć innego, wg. upodobań) na wierzch układamy połówkę pomidora koktajlowego oraz kawałek różyczki brokuła. brokuła nie trzeba wcześniej gotować. pieczemy 20 minut w temp 180 stopni ( piekarnik z termoobiegiem). kroić w symetryczne kwadraty. Smacznego:)