Poradnik Domowy

Poradnik Domowy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 87]

Nadziewane kotlety z grochu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smakowite jarskie danie na obiad. Kotleciki nadziane są kawałkami jajek na twardo i podsmażonymi na maśle pieczarkami. Palce lizać!

Nadziewane kotlety z grochu

Składniki:

Nadziewane kotlety z grochu

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane kotlety z grochu
1. Groch namoczyć w dużej ilości wody, odstawić na noc.

2. W tej samej, lekko osolonej wodzie ugotować do miękkości. Osączyć. Ostudzić, zmielić lub bardzo dokładnie rozdrobnić blenderem.

3. Cebule obrać, posiekać i zrumienić na oleju.

4. Pieczarki drobno pokroić, podsmażyć na maśle, doprawić solą i pieprzem, dodać posiekaną natkę.

5. Do grochu dodać cebulę, jajka i mąkę ziemniaczaną. Masę wyrobić, doprawić majerankiem, solą i pieprzem.

6. Z masy uformować owalne placuszki, obłożyć kawałkami jajek na twardo i masą pieczarkową. Uformować kotlety.

7. Obtoczyć je w bułce tartej i usmażyć na rumiano na oleju.

8. Podawać z ziemniakami z wody i sałatą z pomidorami i ulubionym winegretem.