lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Nadziewane makaronowe muszelki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Nadziewane makaronowe muszelki

Nadziewane makaronowe muszelki

Składniki:

Nadziewane makaronowe muszelki

 

  • 20 dag makaronu muszli
  • cebula
  • 10 dag szynki
  • olej
  • 10 dag czerwonej soczewicy
  • 2 łyżki śmietany
  • 200 ml bulionu
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Nadziewane makaronowe muszelki
Makaron-duże muszle ugotuj według przepisu na opakowaniu,odcedź.Szynkę pokrój w drobną kostkę,cebulę posiekaj podsmaż na oleju wraz z szynką.Do tego dodaj soczewicę i wlej bulion.Całość gotuj przez kwadrans na wolnym ogniu,wymieszaj ze śmietaną,dopraw do smaku.Farszem napełnij makaronowe muszle które ułóż na półmisku.