lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Nadziewane makaronowe muszle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Nadziewane makaronowe muszle

Nadziewane makaronowe muszle

Składniki:

Nadziewane makaronowe muszle

 

  • 4 porcje makaronu muszli
  • 1/2 kg filetu z indyka
  • marchew
  • cebula
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki sosu pomidorowego
  • 3 jaja

Sposób przygotowania:

Nadziewane makaronowe muszle
Makaron muszle ugotuj al dente według przepisu na opakowaniu i przelej zimną wodą.Filet z indyka pokrój na kawałki,zalej mięso zimną wodą,dodaj cebulę,oczyszczoną marchew.Gotuj wszystko razem do miękkości a następnie dokładnie zmiksuj.Do mięsnej masy dodaj sos pomidorowy oraz jajka ugotowane na twardo i drobno posiekane.Dopraw całość do smaku.Masą napełnij ugotowane muszle i ułóż je na półmiskach gotowych do podania.