lenian

lenian

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Nadziewane pałki kurczaka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pałki kurczaka nadziewane ananasem, cukinią i papryką, polane aromatycznym sosem miodowo - cynamonowym. Ciekawa propozycja na spotkania w gronie rodziny lub przyjaciół.

Nadziewane pałki kurczaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Nadziewane pałki kurczaka

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane pałki kurczaka
Mięso oczyścić pod wodą i osuszyć ręcznikiem papierowym. Usunąć kości z mięsa ze wszystkich nóżek. Przyprawić sosem ostrygowym, kardamonem, kolendrą oraz obranym i posiekanym imbirem a także sokiem z połowy limonki. Dobrze wymieszać i włożyć do lodówki. Ananasa obrać i pokroić w paski średniej grubości, a paprykę z cukinią pokroić w podobne paski. Do miejsca po kości w mięsie wkładamy po jednym kawałku ananasa, papryki i cukinii. Kładziemy na blasze do pieczenia i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200 C na 30 min. Podczas pieczenia raz obrócić pałki. Pozostałą limonkę wycisnąć, dodać łyżeczkę miodu i pół łyżeczki cynamonu. Wymieszać dokładnie i 5 minut przed końcem pieczenia posmarować pałki. Jeżeli coś zostanie można resztą posmarować pałki już na talerzu.
Nadziewane pałki kurczaka
składniki
Nadziewane pałki kurczaka
Usunąć kości z mięsa ze wszystkich nóżek
Nadziewane pałki kurczaka
Do miejsca po kości w mięsie wkładamy po jednym kawałku ananasa, papryki i cukinii
Nadziewane pałki kurczaka
Kładziemy na blasze do pieczenia