iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Nadziewane połówki pomidorków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dobra lekka przystawka z pomidorów

Nadziewane połówki pomidorków

Składniki:

Nadziewane połówki pomidorków

 

  • 1 szkl Kuskus,
  • 1 puszka tuńczyk kawałki w oleju,
  • pieprz,
  • 1 kg pomidory,
  • 1 szt cebula

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane połówki pomidorków
Pomidory dobrze myjemy przekrawamy na pół tworząc ząbki -ząbki wycinamy ostrym nożem .Wyciągamy środek pomidora uważając żeby nie uszkodzić skórki - z środka można ugotowac zupe pomidorową .Robimy nadzienie . Kuskus zalewamy wrzątkiem 1cm nad kaszę ,nakrywamy talerzykiem -odstawiamy .Po ok 10 min kasza jest gotowa . Mieszamy kaszę i studzimy .Do kuskusa dodajemy lekko odcedzonego tuńczyka .Dobrze mieszamy .Doprawiamy pieprzem i dodajemy posiekana cebulę . Mieszamy .Taki farsz nakładamy do pomidorków.Ozdabiamy posiekaną cebulą i pieprzem

Tagi:

kuskus