natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Nadziewane pomidory natalki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bajkowe pomidory. Super wyglądają i apetycznie smakują.

Nadziewane pomidory natalki

Składniki:

Nadziewane pomidory natalki

 

  • 6 pomidorów (najlepiej dojrzałych)
  • puszka groszku konserwowego
  • parówkę
  • 3 jaja ugotowane na twardo
  • 1 cebula
  • główkę sałaty
  • 1 ogórek kiszony
  • 3 – 4 łyżek majonezu
  • pół pęczka natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Nadziewane pomidory natalki
Pomidory umyć i osuszyć. Skroić wierzchołki pomidorów. Łyżką wyjąć pestki z częścią miąższu. Parówkę pokroić drobniutko w kostkę i dodać do niej groszek, ugotowane na twardo jaja, majonez, sól oraz pieprz. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Powstałą pastą napełnić do pełna wydrążone pomidory. Cebulę umyć i obrać w talarki. Na każdym pomidorze ułożyć po krążku cebuli. Pomidory przykryć odciętymi wierzchołkami. Natkę pietruszki pokroić (grubo) i posypać nią pomidory. Pomidory podawać na talerzu lub półmisku ozdobionym sałatą i kiszonymi ogórkami.

Tagi:

sałata