patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Nadziewane rzodkiewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna przystawka, nadziewane rzodkiewki z serkiem i pesto z oliwkami i cebulką. Pyszna alternatywa dla zwykłych rzodkiewek.

Nadziewane rzodkiewki

Składniki:

Nadziewane rzodkiewki

 

  • 12 rzodkiewek
  • 1 serek twarożkowy
  • 10 oliwek
  • 1 cebula
  • Natka pietruszki
  • 3łyżki chrzanu
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Nadziewane rzodkiewki
Rzodkiewki myję i przekrajam wzdłuż. Za pomocą łyżki lub ostrego noża wybieram środek ale nie cały, tak by była dziura.

Do osobnego naczynia wkładam serek. W malakserze rozdrabniam czarne oliwki, cebulkę, natkę pietruszki i srodki rzodkiewek. Wszystko wkładam do serka. Dodaje chrzan i sól i pieprz.

Farsz z serka wkladam do lodówki na min 20min.

Następnie faszeruje rzodkiewki.