Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Nadziewane udka drobiowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Nadziewane udka drobiowe

Nadziewane udka drobiowe

Składniki:

Nadziewane udka drobiowe

 

  • 4 duże udka z kurczaka
  • 20 dag mielonego mięsa wieprzowego
  • 1/2 kajzerki
  • 1 jajko
  • 1 ząbek czosnku, zmiażdżony
  • przyprawa do kurczaka Złocista
  • Zioła prowansalskie
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Nadziewane udka drobiowe
Aby przygotować pyszne nadziewane udka z kurczaka należy udka

oddzielić od kości i posypać z każdej strony przyprawą do

kurczaka. Mięso mielone wymieszać z czosnkiem, bułką, jajkiem,

solą i pieprzem. Udka napełnić farszem, zaszyć nitką, ułożyć w

brytfannie, posypać ziołami prowansalskimi, wlać 130 ml wody i

piec około 80 minut.