kari248

kari248

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 113]

nadziewane ziemniaki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Nadziewane ziemniaki są bardzo smaczne zwłaszcza roztopiony ser

nadziewane ziemniaki

Składniki:

nadziewane ziemniaki

 

 

Sposób przygotowania:

nadziewane ziemniaki
Ziemniaki gotuj przez ok 20 min. Potem pozostaw na kilka minut aby ostygły. Cebulę obierz z łupinek, pokrój w bardzo drobną kostkę i podsmaż na oliwie. Dodaj do niej pokrojone pieczarki. Smaż je kilka minut, aż staną się złote. Wyjmij z ziemniaków miąższ pozostawiając przy skórce centymetrową jego warstwę. Włóż miąższ do miseczki i rozgnieć go widelcem. Dodaj podsmażoną cebulkę z pieczarkami, starty ser, posiekaną natkę pietruszki sól oraz pieprz. Wymieszaj wszystkie składniki i napełnij nimi ziemniaki. Na każdy blaszce i włóż do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok 20 min.