Strona główna Nadziewany makaron cannelloni

Nadziewany makaron cannelloni

Makarony « poprzedni | następny »
gosiek i edzia offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 228
Nadziewany makaron cannelloni
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Obiad we włoskim stylu, polecam!


trudność: średne
czas:

Nadziewany makaron cannelloni - SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie makaronu cannelloni
  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • marchewka
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • pietruszka
  • 3 łyżki śmietany18%
  • sól, pieprz
  • listek laurowy
  • zioła prowansalskie
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • puszka pomidorów
  • łyżka masła
  • 15dagsera

Nadziewany makaron cannelloni - PRZYGOTOWANIE:

Na oleju zeszklij 1/2 posiekanej cebuli i roztarty czosnek. Dodaj starte warzywa i mięso. Podsmaż. Domieszaj koncentrat pomidorowy, dopraw solą, pieprzem, cukrem i ziołami. Duś 10 minut.Przestudź i wymieszaj ze śmietaną oraz 1/2 startego sera. Farszem nadziej cannelloni. Ułóż w formie żaroodpornej. Resztę cebuli zeszklij na oleju, dodaj rozdrobnione pomidory z puszki. Dopraw i duś 5 min. Zalej sosem makaron, posyp serem i zapiekaj 45 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Nadziewany makaron cannelloni  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Makarony
Spaghetti z dyniowym pesto Makaron z dyniowym pesto Prosty makaron z brokułami
Jesienny makaron z dynią Muszelki z sosem mięsno warzywnym Świderki z pieczarkami i kabanosem
Makaron z dynią i pieczarkami Makaron z kurczakiem w sosie dyniowym Makaron tagliatelle  z dynią i warzywami
Łazanki z karkówką Makaron z dynią i szpinakiem Makaron z pieczarkami i pomidorami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane