gosiek i edzia

gosiek i edzia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 228]

Nadziewany makaron cannelloni

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Obiad we włoskim stylu, polecam!

Nadziewany makaron cannelloni

Składniki:

Nadziewany makaron cannelloni

 

  • 1 opakowanie makaronu cannelloni
  • 1/2 kg mięsa mielonego
  • marchewka
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • pietruszka
  • 3 łyżki śmietany18%
  • sól, pieprz
  • listek laurowy
  • zioła prowansalskie
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • puszka pomidorów
  • łyżka masła
  • 15dagsera

 

Sposób przygotowania:

Nadziewany makaron cannelloni
Na oleju zeszklij 1/2 posiekanej cebuli i roztarty czosnek. Dodaj starte warzywa i mięso. Podsmaż. Domieszaj koncentrat pomidorowy, dopraw solą, pieprzem, cukrem i ziołami. Duś 10 minut.Przestudź i wymieszaj ze śmietaną oraz 1/2 startego sera. Farszem nadziej cannelloni. Ułóż w formie żaroodpornej. Resztę cebuli zeszklij na oleju, dodaj rozdrobnione pomidory z puszki. Dopraw i duś 5 min. Zalej sosem makaron, posyp serem i zapiekaj 45 minut.