Nadziewany seler z pasztetem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Nadziewane selery z pasztetem. Pychotka!

Nadziewany seler z pasztetem i warzywami

Składniki:

Nadziewany seler z pasztetem i warzywami

 

  • 3 średniej wielkości selery
  • 2 puszki pasztetu Drop (po 120g)
  • 2 cebule
  • 10 dkg pieczarek
  • sól, pieprz
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • bulion w kostce (najlepiej warzywny)
  • Olej/margaryna

Sposób przygotowania:

Nadziewany seler z pasztetem i warzywami
Selery obieramy. Wydrążamy.Następnie gotujemy przez około 12 min w wodzie z bulionem. Cebule siekamy, pieczarki kroimy w plasterki. Następnie podsmażamy z cebulą. Jak ostygną dodajemy 2 jajka, ok 4-5 łyżek bułki tartej. Doprawiamy solą i pieprzem. Powstałym nadzieniem faszerujemy selery, które następnie wkładamy do blaszki nasmarowanej olejem/bądź margaryną, na około 25 min w 180st.C.