Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Najlepsza zupa fasolowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Smaczna i sycąca zupa fasolowa z dodatkiem warzyw i aromatycznych przypraw. idealna na jeszcze chłodne dni

Najlepsza zupa fasolowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Najlepsza zupa fasolowa

 

 

Sposób przygotowania:

Najlepsza zupa fasolowa
Fasolę przepłukać, wrzucić do garnka i zalać wodą. Odstawić na całą noc. Na drugi dzień zmienić wodę, dodać ziele i liście i gotować około 40 minut. Warzywa obrać, umyć. Seler, pietruszkę i 1 marchewkę wrzucić w całości (ugotowane wyjęłam i dodałam do sałatki jarzynowej). Ziemniaki i drugą marchewkę pokroić w kostkę i wrzucić do fasoli. Por pokroić i również dodać do fasoli. Dodać kostkę rosołową. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać do zupy. Gdy warzywa i fasola będą już miękkie, dodać koncentrat, gotować jeszcze 5 minut. Zupę doprawić solą, pieprzem, majerankiem i papryką, można dodać również szczyptę cukru. Zagotować i podawać
Najlepsza zupa fasolowa
Fasolę przepłukać, wrzucić do garnka i zalać wodą. Odstawić na całą noc. Na drugi dzień zmienić wodę, dodać ziele i liście i gotować około 40 minut.
Najlepsza zupa fasolowa
Warzywa obrać, umyć. Seler, pietruszkę i 1 marchewkę wrzucić w całości (ugotowane wyjęłam i dodałam do sałatki jarzynowej).
Najlepsza zupa fasolowa
Ziemniaki i drugą marchewkę pokroić w kostkę i wrzucić do fasoli. Por pokroić i również dodać do fasoli. Dodać kostkę rosołową.
Najlepsza zupa fasolowa
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać do zupy. Gdy warzywa i fasola będą już miękkie, dodać koncentrat, gotować jeszcze 5 minut.

Tagi:

fasola