paulisia_elk

paulisia_elk

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Najlepszy sos z kurek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Najlepszy moim zdaniem sposób na pyszny sos kurkowy

Najlepszy sos z kurek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Najlepszy sos z kurek

 

Sposób przygotowania:

Najlepszy sos z kurek
Kurki dokładnie oczyszczamy, dobrym sposobem jest namoczenie ich w wodzie z solą,co sprawi że odejdą wszystkie leśne dodatki. Jeżeli mamy większe okazy to siekamy na mniejsze kawałki, jeżeli nie to zostawiamy w całości. Cebulkę siekamy w drobną kosteczkę i szklimy na masełku. Dodajemy kurki i smażymy aż cała woda odparuje. Doprawiamy. Posypujemy mąką, szybko mieszamy i dodajemy śmietanę, dokładnie rozprowadzamy. Gdy uzyskamy odpowiednią konsystencję zdejmujemy z ognia.
Najlepszy sos z kurek
Ja osobiście wole mniejsze kurki wtedy są w całości
Najlepszy sos z kurek
Grzybki puszczą dużo wody także musismy poczekać aż to wszystko się zredukuje
Najlepszy sos z kurek
Uważajmy z mąką żeby nie powstały grudki
Najlepszy sos z kurek
Śmietanka 30 procentowa będzie tutaj najlepsza