TaRuDa

TaRuDa

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Najprostsze "ciasto" świata

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jestem typem osoby która uwielbia gotować a zarazem potrafi spartaczyć nawet najprostszy sernik na zimno. Dlatego kiedy mój Ukochany domaga się wypieków robię coś, czego zepsuć nie można. Wspaniale smakuje z sezonowymi, cudownie pachnącymi owocami.

Najprostsze "ciasto" świata

Składniki:

Najprostsze "ciasto" świata

na ciasto

  • gotowe ciasto francuskie
  • jajko
  • papier do pieczenia
  • śmietanka 30%
  • cukier
  • truskawki lubi inne owoce sezonowe

Sposób przygotowania:

Najprostsze "ciasto" świata
Rozgrzej piekarnik do 190°C minimum 15 min przed włożeniem ciasta. Ciasto francuskie rozłóż na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę, następnie ponakłuwaj widelcem na całej powierzchni i posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz około 20 min do uzyskania złotego koloru.

Pamiętaj, że śmietanka musi być dobrze schłodzona! Możesz ubić ją mikserem, lub przelać do miski i ubijać zwykłą trzepaczką do uzyskania sztywnej konsystencji. W czasie ubijania możesz dodać cukier w dowolnej ilości. Ja lubię na słodko. 

Kiedy ciasto ostygnie, rozprowadź śmietankę na całej jego powierzchni. Na górę dodaj umyte, pokrojone owoce i gotowe. Teraz ciesz się zachwytem gości na twoimi wspaniałymi zdolnościami cukierniczymi.