Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Najszybsze szaszłyki

         
ocena: 3/5 głosów: 3244

Polędwicę pokrajać w kostkę 2/2 cm. Nawlec na przemian z cebulką na specjalne

Najszybsze szaszłyki

Składniki:

Najszybsze szaszłyki

 

  • 1/2 kg wołowej polędwicy
  • 15 małych cebulek
  • sól
  • pieprz
  • trochę utłuczonego kminku
  • kilka łyżeczek oliwy
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Najszybsze szaszłyki
Polędwicę pokrajać w kostkę 2/2 cm. Nawlec na przemian z cebulką na specjalne szaszłykowe szpilki (ewentualnie trykotarskie). Skropić obficie sokiem z cytryny, umaczać w oleju, posypać solą z kminkiem i pieprzem. Wstawić do bardzo gorącego piekarnika, opierając na brzegach blaszki do pieczenia. Piec 5-7 minut. Podawać od razu z surówką ze świeżej lub marynowanej papryki i ryżem na sypko.