AguchaZ

AguchaZ

Szef Kuchni
[Przepisów: 35]

Naleśniczki z twarogiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

to ulubione naleśniki moich synów

Naleśniczki z twarogiem

Składniki:

Naleśniczki z twarogiem

 

  • CIASTO:
  • 3 jajka
  • 2 szklanki maki
  • 1/3 szklanki mleka
  • 1/3 szklanki wody mineralnej gazowanej
  • olej do smażenia
  • sól
  • FARSZ:
  • 250 dag twarogu
  • 1 jajko
  • 2 jabłka kwaskowe
  • garść rodzynek
  • 2 łyżki cukru
  • cukier waniliowy lub aromat waniliowy(kilka kropel)

 

  • śmietana kremówka 30%,kakao rozpuszczalne lub czekolada

 

Sposób przygotowania:

Naleśniczki z twarogiem
Jajka ubijamy z mlekiem,potem stopniowo dodajemy mąkę ze szczyptą soli,na koniec dodajemy wodę,gdy ciasto już jest jednolite,smażymy naleśniki.Twaróg ucieramy z jajkiem ,cukrem i cukrem waniliowym, jabłka obieramy i tarkujemy,dodajemy do twarogu.Rodzynki moczymy przez chwile w ciepłej wodzie i też dodajemy do masy twarogowej,wszystko razem mieszamy do uzyskania jednolitej masy.Masę układamy na naleśnikach i zawijamy je w ruloniki.Gotowe naleśniki obsmażamy jeszcze raz.Na koniec polewamy je śmietaną i posypujemy kakao lub potarkowaną czekoladą.Smacznego.