p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

SUPERPRZEPIS

Naleśniki a'la Lasagne

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Sposób na większą ilość naleśników

Naleśniki a'la Lasagne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki a'la Lasagne

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki a'la Lasagne
Przygotować farsz: podsmażamy 1/2 kg mięsa mielonego z tartą marchewką i pokrojonym porem na 1 łyżce oleju z dodatkiem czerwonej papryki, soli i rozdrobnionego czosnku lub rozkruszoną mini kostką, po około 5 minutach dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy chilli i ewentualnie solą i dusimy około 10 minut co jakiś czas mieszając. Śmietanę mieszamy z mąką, gałką muszkatałową i chilli. Tortownicę smarujemy tłuszczem, następnie wysypujemy bułką tartą. na dnie układamy naleśnika, 1/3 farszu mięsno-pomidorowego,na brzegach w 4 miejscach kładziemy kawałeczki sera topionego, polewamy 1/4 sosu śmietanowego. Układamy tak ok 4 warstwy. Ostatnią warstwą jest naleśnik polany sosem i obłożony serem żółtym w plastrach i posypanym szczyptą chilli. Tortownicę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 25-30 minut w 160 stopniach z termoobiegiem. Po wyjęciu z piekarnika robimy na powierzchni smugi z keczupu, wyciągamy z tortownicy i kroimy na 4 części, wykładamy na talerze.
Naleśniki a'la Lasagne
przygotowujemy tartą marchewkę i pokrojonego drobno pora
Naleśniki a'la Lasagne
podsmażamy 1/2 kg mięsa mielonego z tartą marchewką i pokrojonym porem na 1 łyżce oleju
Naleśniki a'la Lasagne
Ostatnią warstwą jest naleśnik polany sosem i obłożony serem żółtym
Naleśniki a'la Lasagne
Po wyjęciu z piekarnika robimy na powierzchni smugi z keczupu