Patty

Patty

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 98]

Naleśniki do faszerowania

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Przepis na naleśniki idealne do faszerowania

Naleśniki do faszerowania Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Naleśniki do faszerowania

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki do faszerowania
Mleko wykładamy z lodówki oby osiągnęło temperaturę pokojową. Przelewamy je do miski i mieszkamy. W osobnej misce roztrzepujemy jajka i wlewamy je do mleka. Dodajemy przesianą mąkę i całość mieszkamy. Dodajemy sól. Całość odstawiamy na 15 minut alby ciasto odpoczęło. Na patelni rozpuszczamy masło i wlewamy porcję ciasta. Smażymy aż wierzchnia warstwa się "zetnie" i przewracamy na drugą stronę. Smażymy przez od 40 sekund i odkładamy.
Naleśniki do faszerowania
Mleko mieszkamy z jajakiem i mąką oraz solą
Naleśniki do faszerowania
Gotowe ciasto odkładamy aby odpoczęło na 15 minut
Naleśniki do faszerowania
Ciasto porcjamy smażymy na rozgrzanym maśle