kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Naleśniki drwala

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Naleśniki drwala to naleśniki wytrawne które kryją w sobie pikantny farsz mięsny z pieczarkami kukurydzą i natką pietruszki.

Naleśniki drwala Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki drwala

 

  • naleśniki
  • 1,5 szklanki mleka
  • 1 szklanka wody mineralnej
  • 2 szklanki mąki tortowej
  • sól
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 jajko
  • płatki pomidorowe ze szczypiorkiem
  • olej do smażenia

 

  • farsz:
  • 300 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 250 g pieczarek
  • 1 łyżka masła
  • 3 łyżki sosu Madziarów
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 4 łyżki siekanej natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Naleśniki drwala
Przygotowujemy ciasto na naleśniki. Do miski wlewamy mleko i wodę, dodajemy mąkę, sól i proszek do pieczenia, wbijamy jajko i miksujemy.

Patelnie natłuszczamy i rozgrzewamy, nalewamy porcie ciasta, oprószamy przyprawą pomidory ze szczypiorkiem i smażmy na rumianie z dwóch stron.Farsz. Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę, podduszamy na maśle delikatnie soląc.

Dodajemy mięso mielone i smażymy przez 5 minut. Do przestudzonego mięsa dodajemy kukurydzę, natkę pietruszki i sos madziarów, mieszamy.

Na każdy z naleśników nakładamy porcję farszu, zwijamy. Smacznego. 
Naleśniki drwala
Na patelni smażymy rumiane naleśniki z płatkami pomidorów i szczypiorkiem
Naleśniki drwala
z podanych składników przygotowujemy farsz
Naleśniki drwala
farsz dokładnie mieszamy do połączenia składników
Naleśniki drwala
na nalesnika nakładamy porcję farszu i zwijamy

Tagi:

naleśniki