eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Naleśniki Eli z parówką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Naleśniki z ciasta piwnego,faszerowane pieczarkami i cienkimi parówkami. Naleśniki są pyszne polane keczupem.

Naleśniki Eli z parówką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Naleśniki Eli z parówką

 

  • Ciasto naleśnikowe:
  • 1.5 szklanka piwa jasnego - szklanka=250 ml
  • 1.5 szklanka wody
  • 3 jajka
  • 3 łyżki oleju
  • sól do smaku
  • 3 szklanki mąki(około-ciasto musi mieć konsystencję gęstej śmietany)

 

  • Farsz:
  • 70 dkg pieczarek
  • 2 cebule
  • 6 łyżek oleju
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cienkie parówki - tyle ile jest naleśników

 

  • olej do smażenia
  • keczup

Sposób przygotowania:

Naleśniki Eli z parówką
Z podanych składników przygotować ciasto i odstawić na pół godziny. Cebule obrać z łupinek i posiekać. Pieczarki oczyścić i pokroić. Na dużej patelni rozgrzać olej,dodać pieczarki,cebulę,oprószyć solą,pieprzem i smażyć aż cała woda odparuje. Parówki obrać z osłonek i podgrzać we wrzącej wodzie. Patelnię wysmarować olejem i smażyć cienkie naleśniki. Usmażone naleśniki układać na talerzu odwróconym do góry dnem. Naleśniki rozłożyć na blacie. Na każdym naleśniku położyć parówkę i łyżkę usmażonych pieczarek. Naleśniki zwinąć tak jak gołąbki. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć naleśniki z obu stron na rumiano. Gotowe naleśniki podawać z keczupem. Smacznego!
Naleśniki Eli z parówką
Cebule obrać z łupinek i posiekać. Pieczarki oczyścić i pokroić.
Naleśniki Eli z parówką
Na dużej patelni rozgrzać olej,dodać pieczarki,cebulę,oprószyć solą,pieprzem i smażyć aż cała woda odparuje.
Naleśniki Eli z parówką
Naleśniki rozłożyć na blacie. Na każdym naleśniku położyć parówkę i łyżkę usmażonych pieczarek.
Naleśniki Eli z parówką
Naleśniki zwinąć tak jak gołąbki i obsmażyć z obu stron na rumiano.